Cernobil – Povestea celui mai mare dezastru nuclear din istorie! (Circuit autocar)

m

Cernobîl – povestea celui mai mare dezastru nuclear din istorie!


Circuit autocar 5 zile/4 nopti
Bucuresti – Buzau – Focsani – Bacau – Iasi
DATA DE PLECARE: 01.10.2019


Descrierea programului:
Marti, 01 octombrie: BucurestiChisinau
Intalnire cu ghidul la Gara de Nord la ora 6.00. Plecare spre Chisinau la ora 6.30, pe traseul Bucuresti – Buzau – Focsani – Bacau – Iasi – Chisinau. Tur panoramic si pietonal al Chisinaului. Vom admira Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, principala artera a orasului, Arcul de Triumf, statuia lui Stefan cel Mare, Aleea Clasicilor, Parlamentul. Vizita la Catedrala Mitropolitana. Cazare Hotel 3* in Chisinau si timp liber la dispozitie.

Miercuri, 02 octombrie: Chisinau – Kiev
Mic dejun. Plecare spre Kiev, sosire in cursul dupa-amiezii. Tur de oras in care vom putea admira Maydan Nezalezhnosti (Piata Independentei), Palatul Mariyinskiy cu parcul si podul indragostitilor, Manastirea din pestera Pechersk Lavra, Catedrala Sf. Sofia. Timp liber. Cazare Hotel 3* in Kiev si timp liber la dispozitie.

Joi, 03 octombrie: Vizita Cernobil
Mic dejun. Intalnire cu ghidul si plecare pentru excursie in zona Cernobil (descrierea excursiei mai jos).  Sosire in Kiev seara. Cazare Hotel 3* in Kiev si timp liber la dispozitie.

Descrierea excursiei de o zi la Cernobil:
-Intare in zona de siguranta de 30 kilometri: checkpoint-ul (CAT) „Children”;
-Satele Zalessye si Kopachi villages: vizita cladiri ramase dupa evacuarea populatiei;
-Checkpoint-ul „Lelev”: intrare in zona de sigueranta de 10 kilometri;
-Zona deactivata “Ginger Forest” – cea mai puternic afectata de explozie, copacii au devenit rosiatici din cauza radiatiilor;
-Vizita Pripyat, orasul abandonat de catre locuitori in 1986: „roata”; Gradinita si scoala, piscina oraseneasca, stadionul, cinema Prometheus, un dig cu debarcader inundate, o cladire a politiei; Cladirea Comitetului Executiv orasenesc – unde a fost creat primul centru de urgenta; hotelul „Polissya”, unde a existat un post de observatie pentru operatiile executate cu elicopterele peste ruinele reactorului nr 4 care au preluat si evacuat victimele accidentului; Cladirea Centralei Artomoce de la Cernobil: memorial in Cladirea Administrativa, Sarcofagul- platforma de observatie, tur in jurul zonei;
-Zona secreta Cernobil-2 Gia- Antenele gigantice ale „ARC-1”, orasul secret, care asigurau urmarirea rachetelor balistice cu raza lunga de actiune;
-Pranz la Cernobil;
-Orasul Cernobil: tur pietonal; observarea orasului si a expozitiei de echipamente si roboti care au participat la eliminarea urmarilor accidentului, un monument al “celor care au salvat lumea”.

Nota: Turul este 100% legal, fiecare participant va primi permis de acces din partea statului ucrainean. Ruta aleasa este absolut sigura! Pe parcursul turului de o zi participantii vor fi expusi la o doza de radiatii de 160 de ori mai mica decat doza primita in timpul unei radiografii si de 3600 de ori mai mica decat cea din timpul unei scanari cu computer tomograf a intregului corp.
Important! Fiecare participant trebuie sa trimita agentiei la inscriere copie dupa pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii din Ucraina, pentru a obtine permisul de intrare in zona Cernobil.

Vineri, 04 octombrie: Kiev – Chisinau
Mic dejun. Plecare spre Chisinau, cu popas in orasul Uman pentru vizitarea Parcului Peisagistic, unul din cele mai mari si mai frumoase din Europa (196 km, realizat intre 1800-1804 de Poniatoski pentru iubita sa, Sofia). Cazare Hotel 3* in Chisinau si timp liber la dispozitie.

Sambata, 05 octombrie: Chisinau – Bucuresti
Mic dejun. Optional (grup minim 30 de turisti) ne indreptam spre orasul vinicol subteran Cricova, cea mai populara crama a Moldovei, cu o colectie impresionanta de vinuri exclusive si o lungime totala a galeriilor ce depaseste 60 km;  vom degusta bauturi atent selectionate si vom face o plimbare cu trenuletul electric subteran, insotiti de ghidul local (pret informativ 50 EURO/ persoana. Turistii care nu doresc excursia de la Cricova vor fi preluati de la hotel in jurul pranzului). Plecare din Chisinau spre Bucuresti, sosire seara in functie de conditiile de trafic.

TARIF: 395 euro/persoana

Supliment single 175 euro / pers.
Nu sunt acceptati minori pentru acest circuit.

Avans minim la inscriere : 50 euro / pers.
Diferenta se achita cel tarziu cu 45 de zile inainte de plecare.

Pretul include:
-transport cu autocar clasificat pentru curse interne si internationale;
-cazare 2 nopti Hotel 3* cu mic dejun in zona Chisinau;
-cazare 2 nopti Hotel 3* cu mic dejun in zona Kiev;
-Excursia de o zi in zona Cernobil cu masa de pranz inclusa, cu agentie locala;
-ghid insotitor pe tot parcursul circuitului.

Pretul nu include:
-Excursia optionala la Cricova;
-Intrarile la obiectivele turistice din Modova si Ucraina daca este cazul;
-mesele de pranz si cina neincluse in tarif;
-Orice alt serviciu care nu este mentionat;
– Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete): 20 euro/persoana.

Grup minim 40 persoane.
ATENTIE :
* In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia cu maxim 15 zile inaintea datei de plecare.
* Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.
* Turistii trebuie sa detina pasaport valabil minim 6 luni de la data iesirii din Ucraina!

Toate informatiile despre acest program au fost adunate in iunie 2019. Nu suntem raspunzatori pentru modificarile aparute ulterior.

REZERVĂ OFERTA

Comentarii