Circuit 2020 Kenya – Big Five safari si plaja la Oceanul Indian

Circuit avion Kenya 

Nairobi – Rezervatia Masai Mara – Lacul Naivasha – Mombasa (minisejur la plaja cu all inclusive)

Perioada: 15.02 – 24.02.2020 (7 nopti)

PROGRAMUL CIRCUITULUI:

Ziua 1 (15.02): BUCURESTI – DOHA Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 21:30 pentru imbarcare pe zborul companiei QATAR Airways spre Doha. Decolare din Bucuresti la ora 23:30.

Ziua 2 (16.02): DOHA – NAIROBI Sosire in Doha la ora locala 05:15 si decolare spre Nairobi la ora 08:30. Aterizare in Nairobi la ora locala 14:30. Situat la o altitudine de 1795 m, Nairobi este in topul capitalelor lumii situate la cea mai mare altitudine. Fondat de britanici in 1899 ca un simplu depou al caii ferate dintre Mombasa si Uganda, Nairobi a cunoscut o dezvoltare rapida in era moderna, devenind capitala si cel mai mare oras al tarii. Numele orasului vine de la un cuvant in limba Masai care se traduce prin “ape racoroase”. In drum spre hotel ne vom opri pentru o vizita la Centrul pentru Protejarea Girafelor pentru a interactiona cu minunatele animale. Sosire si cazare la hotel Hilton Garden Inn 4* sau similar.

Ziua 3 (17.02): NAIROBI – REZERVATIA MASAI MARA (245 km) Dupa micul dejun ne vom imbarca in microbuzele pentru safari si dupa un scurt instructaj sustinut de ghizii locali vom pleca spre Rezervatia Masai Mara. Vom parcurge distanta de aproximativ 245 km in circa 5 ore. In drum spre Masai Mara vom face o scurta oprire pentru fotografii la Valea Marelui Rift. Valea Marelui Rift este denumirea data de exploratorul englez John Walter Gregory unui mare sant tectonic cu o lungime de 6000 km care se intinde din Siria pana in Mozambic. Vom sosi la lodge in rezervatia Masai Mara la timp pentru a servi masa de pranz. Cazare la Keekorok Lodge sau similar. Dupa amiaza vom face prima sesiune de safari in acest parc. Masai Mara este unul dintre cele mai faimoase parcuri din Africa si cel mai bun parc pentru safari din Kenya, iar fauna este superba si poate fi observata pe tot parcursul anului. Vegetatia abundenta a parcului si precipitatiile regulate sunt motivul pentru care parcul adaposteste o populatie imensa de ierbivore care atrage multi pradatori. Toate cele trei mari feline (leul, leopardul si ghepardul) sunt bine reprezentate in acest parc. Cina si cazare la lodge.

Ziua 4 (18.02): BIG FIVE SAFARI IN REZERVATIA MASAI MARA Mic dejun si pranz la lodge. Azi vom face doua sesiuni de safari in parcul Masai Mara, una dimineata si una dupa amiaza. Situata la aproximativ 2000 m altitudine, rezervatia este o mare pasune din sudvestul izolat si foarte putin locuit al Kenyei. Urmatoarele animale sunt bine reprezentate in parc si prin urmare sansele de a fi zarite sunt mari: elefantul, girafa, hipopotamul, bivolul, zebra, antilopa Gnu, leul, ghepardul si hiena. Mai putine si deci cu sanse reduse de a fi zarite sunt rinocerul negru si leopardul. Migratia anuala a antilopelor Gnu intre Parcul Serengeti din Tanzania si Rezervatia Masai Mara este unul dintre cele mai spectaculoase fenomene de pe planeta, pe care speram ca vom avea norocul sa il vedem (observarea fenomenului migratiei nu poate fi garantata deoarece depinde de factori naturali). Intre cele doua sesiuni de safari va puteti relaxa la piscina lodge-ului sau participa la una din cele doua activitati optionale: vizita unui sat Masai sau zbor cu balonul deasupra Rezervatiei Masai Mara (confirmari in functie de disponibilitatile de la fata locului). Cina si cazare la lodge.

Ziua 5 (19.02): REZERVATIA MASAI MASA – LACUL NAIVASHA (230 km) In aceasta dimineata vom servi un mic dejun matinal dupa care vom pleca pentru ultimul safari in parcul Masai Mara. Dupa acest safari vom pleca spre Lacul Naivasha. Vom parcurge distanta de 230 km in aproximativ 5 ore. Sosire si cazare la Naivasha Country Club sau similar, unde vom servi masa de pranz. Dupa amiaza, vom face o plimbare cu barca pe Lacul Naivasha. Pitorescul Lac Naivasha este situat la o altitudine de 1890 m si este o oaza pe ale carei maluri cresc tufe de papirus si arbori acacia. Lacul este una din principalele surse de apa pentru bivoli, zebre, antilope si un loc favorit pentru hipopotami, precum si un important popas pentru foarte multe specii pasari care pot fi usor zarite cand vin sa se adape. Cina si cazare la lodge.

Ziua 6 (20.02): LACUL NAIVASHA – NAIROBI (100 km). TREN NAIROBI – MOMBASA Dimineata, dupa micul dejun, vom pleca de la lodge spre gara din Nairobi. Vom servi un dejun de tip picnic in drum spre Nairobi. La gara din Nairobi ne vom imbarca in trenul spre statiunea Mombasa cu plecare la ora 14:35. Sosire in Mombasa la ora 19:20 si transfer cu autocarul la hotel. Sosire si cazare in regim all inclusive la hotel Neptune Beach 4* sau similar.

Zilele 7 si 8 (21.02 si 22.02): SEJUR LA PLAJA IN MOMBASA Pentru doua zile, vom beneficia de timp pentru plaja, odihna si relaxare la malul Oceanului Indian, pe plaje cu nisip fin, alb si apa de culoare turcoaz. Optional, puteti participa la una din urmatoarele activitati: tur de oras in Mombasa, vizita in Parcul Haller care adaposteste o varietate de specii de plante si animale, Pilli Pipa Dhow Experience (o calatorie pe mare pentru diving sau snorkeling) sau safari de o zi in Rezervatia Shimba Hills. Cazare in regim all inclusive in Mombasa.

Ziua 9 (23.02): MOMBASA – DOHA Mic dejun. Eliberarea camerelor la ora 11:30 si transfer la aeroportul din Mombasa pentru imbarcare pe zborul QATAR Airways spre Doha cu decolare la ora 16:50. Aterizare in Doha la ora 23:30. Optional, cazare la hotel in Doha (contra cost, optiunea de cazare se va exprima cu minim 4 saptamani inaintea datei de plecare).

 Ziua 10 (24.02): DOHA – BUCURESTI Imbarcare pe zborul Doha – Bucuresti cu decolare la ora locala 06:55 dimineata. Aterizare in Bucuresti la ora 11:15.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ __ _ _ _ __ _ _ _

PRET/persoana: 2230 EURO
(loc in camera dubla, taxe incluse)

A treia persoana in camera dubla (pat suplimentar): 2130 EURO
Supliment camera single: 435 EURO / persoana (maxim 4 camere per grup)

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

SERVICII INCLUSE:
• transport cu avionul Bucuresti – Nairobi si retur Mombasa – Bucuresti cu compania QATAR AIRWAYS (schimbarea curselor la Doha);
• 7 nopti cazare in Kenya, astfel:
➢ 1 noapte cu mic dejun la hotel de 4* in Nairobi;
➢ 2 nopti cu pensiune completa la lodge in Rezervatia Masai Mara;
➢ 1 noapte cu pensiune completa la lodge langa Lacul Naivasha;
➢ 3 nopti in regim all inclusive la hotel 4* pe plaja din Mombasa;
• transferuri aeroport – hotel – aeroport;
• transport local in microbuze de safari in zilele 3 – 6;
• transport cu trenul Nairobi – Mombasa;
• vizita la Centrul pentru Protejarea Girafelor din Nairobi;
• o oprire fotografica la Valea Marelui Rift;
• 4 sesiuni de safari in Rezervatia Masai Mara
• o plimbare cu barca de aprox o ora pe Lacul Naivasha;
• taxele de intrare in Rzervatia Masai Mara;
• 1 l de apa imbuteliata pe zi de persoana;
• ghid local;
• insotitor roman de grup;
• taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).
Observatie: Lodge-urile sunt unitati de cazare specifice destinatiilor de safari, nu sunt clasificate pe modelul unitatilor hoteliere si pot fi asimilate unui confort de 4 stele standard.
Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna august 2019. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.
NU SUNT INCLUSE:
• taxa de viza: 60 USD/ persoana (se achita la agentie pentru aplicatii online sau, in caz contrar, la intrarea in Kenya – vezi informatii suplimentare la capitolul „Acte necesare pentru obtinerea vizei”)
• asigurarea medicala de calatorie, obligatorie;
• asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
• bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 50 USD /persoana – se practica, se achita la sosirea in tara de destinatie;
• excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse (vizita unui sat traditional Masai in Rezervatia Masai Mara, zbor cu balonul deasupra Rezervatiei Masai Mara, tur de oras Mombasa, vizita in Parcul Haller, Pilli Pipa Dhow Experience, safari de o zi in Rezervatia Shimba Hills);
• alte mese decat cele mentionate in program;
• cazarea in Doha pe data de 23.02;
• bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.
ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
15.02: Otopeni 23:30 – Doha 05:15 (noaptea de 15/16.02) durata zbor: 4 ore si 45 minute
16.02: Doha 08:30 – Nairobi 14:30 durata zbor: 5 ore si 55 minute
23.02: Mombasa 16:50 – Doha 23:30 durata zbor: 6 ore si 35 minute
24.02: Doha 06:55 – Otopeni 11:15 durata zbor: 5 ore si 5 minute
GRUP MINIM: 15 persoane. Pentru un numar mai mic de 15 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. De
asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
PRETURI INFORMATIVE EXCURSII OPTIONALE (minim 15 persoane participante):
• Vizita intr-un sat Masai in Rezervatia Masai Mara: 50 USD/ persoana;
• Zbor cu balonul deasupra Rezervatiei Masai Mara: 480 USD/ persoana;
• Tur de oras Mombasa: 95 USD/ persoana;
• Vizita in Parcul Haller: 100 USD/ persoana;
• Pilli Pipa Dhow Experience – croaziera pe mare pentru diving si snorkeling: 185 USD/ persoana;
• Safari de o zi in Parcul National Shimba Hills: 125 USD/ persoana.
INFORMATII CU PRIVIRE LA OBTINEREA VIZEI:
✓ Acte necesare: pasaport simplu electronic (NU temporar), valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara cu cel putin o pagina libera;
✓ Viza pentru Kenya costa 60 USD/ persoana pentru cetatenii romani si se obtine fie pe aeroport, la sosirea in Kenya, fie online;
✓ Pentru evitarea cozilor din aeroport, este recomandata aplicatia online de obtinere a vizei. Agentia va aplica online, caz in care taxa de viza trebuie achitata la agentie;
✓ Pentru aplicatia online este necesar formularul de viza completat electronic de catre fiecare solicitant de viza;
✓ Termen limita de aplicare online pentru viza: doua saptamani inainte de plecare;

 IN CAZUL NEOBTINERII VIZEI se aplica penalizarile stipulate in „conditiile de retragere” aferente zilei in care se efectueaza retragerea;
✓ Minorii pana la 16 ani impliniti nu trebuie sa achite taxa de viza si nu trebuie sa aplice pentru viza de Kenya.
CONDITII FINANCIARE:
TERMENE DE PLATA:
⚫ 20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
⚫ 60% din pretul pachetului turistic cu minim 80 zile inaintea plecarii;
⚫ 20% din pretul pachetului turistic cu minim 40 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30
zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.
CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
⚫ 5% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face intre 120 zile – 91 zile inaintea plecarii;
⚫ 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile – 61 zile inaintea plecarii;
⚫ 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 60 zile – 46 zile inaintea plecarii;
⚫ 80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 45 zile – 30 zile inaintea plecarii;
⚫ 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii.
IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.
TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (MINIM 2 PASAGERI):
20 EURO/adult /dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PLOIESTI, GIURGIU, URZICENI
25 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE
30 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA, BUZAU
35 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA
40 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI
45 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA
50 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL
55 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS
65 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU
70 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul SIBIU
80 EURO/adult/dus-intors si 45 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIGHISOARA, MEDIAS
95 EURO/adult/dus-intors si 50 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES
NOTA: Serviciul de transfer privat este valabil in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.
OBSERVATII:
• DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA
   INCHEIEREA CALATORIEI (NU PASAPORT TEMPORAR!); TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;
• Autoritatile din Kenya nu solicita vaccinarea obligatorie pentru turistii care sosesc din Europa;
• Conform Ambasadei Kenyei la Berlin (care asigura si reprezentarea diplomatica si consulara pentru Romania) nu
   este obligatoriu niciun vaccin. Este recomandata vaccinarea impotriva febrei galbene (si detinerea Carnetului
   Galben de Vaccinari) precum si impotriva febrei tifoide, a hepatitei A & B, a difteriei si poliomielitei;
• Cetatenii se pot adresa Institutului National de Sanatate Publica – Centrul National de Supraveghere si Control al
   Bolilor Transmisibile pentru a obtine informatii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate, inainte de a calatori in Kenya;
• De asemenea, va recomandam achizitionarea unor medicamente antimalarie, dar nu inainte de a contacta
   medicul de familie. Malaria este o boala transmisa de tantari, sprayul antitantari fiind un obiect obligatoriu in bagaj.
• Informatiile cu privire la regimul vaccinarilor este valabil la data lansarii programului si poate suferi modificari;
• Pentru aceasta calatorie, greutatea bagajului de cala nu trebuie sa depaseasca 15 kg (regula este impusa de
   conditiile de transport impuse de vehiculele de safari);
• Bagajul de cala trebuie sa fie dintr-un material flexibil (textil, piele sau similar) si nu cu carcasa tare (regula este
   impusa de conditiile de transport impuse de vehiculele de safari);
• In parcurile nationale sau in rezervatii se fac doar doua sesiuni de safari pe zi: una dimineata devreme si una dupa
   amiaza, la apus. Acestea sunt momentele in care animalele sunt active si pot fi vazute usor. In restul zilei, cand
   este cald, animalele stau ascunse la umbra. Deplasarea in safari se va face cu jeepuri land cruise 4×4 de 6 persoane
   care au o trapa ce se poate deschide pentru a facilita fotografierea. Aceste jeepuri nu sunt dotate cu aer conditionat.
• clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile
   camerelor sunt conforme cu standardele locale;
• conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa
   din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui
   care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti,
   trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
• persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a
   certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
• agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul
   propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
• tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de
   copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
• distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul
   camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
• hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca
   garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
• pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii
la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
• in ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica „fara bani cash” (cash free). Astfel, este
   posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este
   important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii;
• persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va
   propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la
   expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta
   turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
• agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este
   schimbata de compania aeriana;
• agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
• in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului
   orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate
   de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia
   nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;
• conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
• conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
• politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii
   suplimentare cu privire la acest aspect;
• agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul
   in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
• excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza
   in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor
   ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea
   la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid
   local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 15 persoane. La un numar mai mic de participanti
   pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare,
   insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la
   hotel vor avea program liber fara insotitor; ; in situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta
   insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza;
• oferta a fost calculata pe baza paritatii Euro/Usd valabila in luna august 2019; in situatia modificarii cu mai mult de
   3% a acestei paritati, agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei.
• bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala si nu sunt obligatorii;
• acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa;
• in situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita
   localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate
   decat in masura posibilitatilor de la fata locului;
• nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel tarziu cu o
   saptamana inaintea plecarii in calatorie;
• asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;
• prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Comentarii