Circuit Capitale Imperiale 2020

Circuit Capitale Imperiale 2020

Budapesta, Viena, Praga, Bratislava

Data plecare: 3 Aug. 2020

Durata: 6 zile

Transport: autocar

Grup minim: 40 persoane

Imbarcare din: Bacau

Programul excursiei:

Ziua 1 | 03.08.2020: Bacau – Onesti – Brasov – Sibiu – Nadlac – Budapesta

Intalnire cu insotitorul de grup la orele 04:00 pentru imbarcare in autocar si plecare spre BUDAPESTA pe ruta: Bacau – Onesti – Brasov – Sibiu – Sebes – Deva – Timisoara – Arad – Budapesta. Sosire in cursul dupa-amiezii in capitala Ungariei, scurt tur de oras: Parlamentul, Basilica Sf. Ştefan, Podul cu Lanţuri, Bastionul Pescarilor, Biserica Matyas. Optional, cina traditionala la Crama Borkatakomba. Cazare hotel 3 stele Budapesta.

Ziua 2 | 04.08.2020: Budapesta – Bratislava – Praga

Mic dejun. Excursia continua spre PRAGA pe ruta Bratislava – Praga. In BRATISLAVA se viziteaza Biserica Incoronarii Mariei Terezia (Coroana Imperiului Austro-Ungar), centrul istoric, faleza Dunarii. Dupa servirea unui vin fiert, ne imbarcam spre capitala Cehiei. Sosire in cursul serii la Praga. Cazare hotel 3 stele in Praga.

Ziua 3 | 05.08.2020: Praga – Orasul celor 100 de Turnuri

Mic dejun. Zi dedicata capitalei, orasul turnurilor si a celei mai gustoase beri din lume. Mergem la Catedrala St. Vitus, un simbol al orasului, a carei constructie a durat circa 600 de ani, apoi in imediata apropiere Castelul Praga, cel mai mare castel din lume, inalt de 570 m. Ne plimbam pe extraordinarul Pod Carol cu ale sale statuiete, cel mai romantic loc din capitala si promenada localnicilor. Traversam podul si ne indreptam in Piata Orasului Vechi cu Turnul cu Ceas, situat la Primarie. Ne pierdem printre stradutele imbinate in stilurile baroc, gotic, art nouveau si rococo, degustam din mancarurile traditionale si, neaparat, alaturi de berea pragheza. Seara, optional, cina cu program folcloric si muzica traditionala. Tarif: 30 Euro/persoana, minim 25 de platitori, transfer inclus. Cazare hotel 3 stele in Praga.

Ziua 4 | 06.08.2020: Praga – Excursie la Karlovy Vary & Shopping Praga

Mic dejun. Optional, excursie la Karlovy Vary – cea mai renumita statiune balneo-climaterica din Europa si perla statiunilor din Cehia (tarif: 25 Euro/pers., minim 25 platitori); include: transport autocar dus-intors, insotitor de grup. Ne vom plimba pe aleea colonadelor, catre luxosul Hotel Pupp si nu parasim statiunea fara apa izvoarelor termale. Dupa-amiaza, continuam cu vizita si shopping in Praga. Tur pietonal cu insotitorul de grup. Cazare hotel 3 stele in Praga.

Ziua 5 | 07.08.2020: Praga – Viena – Budapesta

Mic dejun. Ne indreptam spre urmatoarea capitala imperiala – VIENA. Tur de oras panoramic si pietonal: celebrul Ring Vienez: Prater, Sediul ONU, Turnul Dunării, Piaţa Maria Tereza, Ringstrasse, Muzeul de Artă, Primăria, Parlamentul, Universitatea, Burgtheatre, Palatul Hofburg (exterior). Apoi parcurgem un tur pietonal pe Kartnerstrasse, Monumentul ciumei spre Domul Sf. Ştefan şi Opera. Aici avem timp liber la dispozitie pentru cumparaturi si servirea unei cafele intr-unul din celebrele localuri. Ne pierdem pe frumoasele artere ale Vienei; capitala este un oras al pietonilor, al calatorilor. Excursia continua spre Budapesta. Seara, optional, croaziera si cina romantica pe Dunare: welcome drink, 2 preparate calde: sarmalute si gulas, preparate reci si salate. Bauturi: 1 sticla de vin la 4 pers, apa minerala si racoritoare. Tur Budapesta by night cu ghidaj in limba romana de pe vasul de croaziera. Tarif: 30 Euro/pers, minim 25 platitori, transfer inclus. Cazare hotel 3 stele Budapesta

Ziua 6 | 08.08.2020: Budapesta – Nadlac – Brasov – Onesti – Bacau

Mic dejun. In cursul diminetii ne imbarcam pentru intoarcerea spre casa, incarcati de cadouri pentru cei dragi si de frumoase amintiri. Sosirea in cursul serii, in functie de trafic si formalitati vamale.

 

Excursii optionale:

 1. Karlovy Vary – 25 €/pers.
 2. Cina traditionala la Borkatakomba – 30 €/pers.
 3. Croaziera pe Dunare (Budapesta) – 35 €/pers (cina inclusa)

Servicii incluse:

 • Transport cu autocar clasificat pentru transport international de persoane;
 • 5 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3*
 • Ghid insotitor din partea agentiei
 • Minim 4 pers-transfer gratuit din toate orasele din Moldova pana in Bacau( tur/retur)

Servicii neincluse:

 • Taxe de intrare la obiectivele turistice
 • Taxele de oras (se achita la receptia hotelului)
 • Asigurare medicala
 • Asigurarea storno

Tarife:

259 EURO/persoana (loc in camera dubla sau tripla)

Supliment single: 80 €

Reduceri copii 2-12 ani in camera cu 2 adulti: 50 €

Conditii financiare:

TERMENE DE PLATĂ – OFERTA STANDARD:

 • 30% din prețul pachetului turistic în 2 zile de la înscriere sau emitere factură;
 • 30% din prețul pachetului turistic cu minim 30 zile înaintea plecării;
 • 40% din prețul pachetului turistic cu minim 15 zile înaintea plecării.

 TERMENE DE PLATĂ – „EARLY BOOKING”:

 • 30% din prețul pachetului turistic în 2 zile de la înscriere sau emitere factură;
 • 70% din prețul pachetului turistic la expirarea termenului de valabilitate a ofertei.

***Procentul aferent primei plăți sa va calcula în funcție de momentul înscrierii. Dacă înscrierea intervine cu mai puțin de 15 zile înaintea plecării, pachetul turistic se va achita integral.

In cazul nerespectării termenelor de plată, Tour Operatorul își rezervă dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalităților din Contract.

CONDIȚII DE ANULARE / PENALIZĂRI:

 • 30% din preţul pachetului de servicii, renunțare cu până la 30 zile înaintea  plecării;
 • 60% din preţul pachetului de servicii, renunțare in intervalul de 29-16 zile înaintea plecării;
 • 100% din preţul pachetului de servicii, renunțare într-un interval mai mic sau egal cu 16 zile înaintea plecării.

Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii.

Informatii utile inainte de calatorie:

 1. Pentru calatorie pasaportul trebuie sa fie valabil minimum 6 luni de la data returului si sa contina minim 2 pagini consecutive libere pentru viza.
 2. Pentru obtinerea vizei de intrare in Belarus este necesara o fotografie color 3,5х4,5 cm pe fundal alb, cu imaginea clara a chipului (din fata), fara ochelari cu lentile fumurii si cu capul descoperit.
 3. Este responsabilitatea turistului sa se asigure ca detine toate documentele de calatorie necesare intrarii, tranzitarii sau stationarii pe teritoriul unei tari straine cum ar fi pasaport/carte de identitate, vize, adeverinta medicala.
 4. Turistii se obliga sa respecte prevederile tarilor tranzitate, referitoare la documentele de intrare / iesire, prevederile vamale, financiar administrative, referitoare la persoana sau la bagajele sale. Agentia de turism organizatoare nu isi asuma nici o responsabilitate in cazul in care un turist nu respecta prevederile mai sus mentionate.
 5. Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră.In declaratia notariala se specifica si perioada excursiei. Nerespectarea celor de mai sus duce la oprirea in frontiera romana a copiilor, caz in care agentia de turism nu raspunde de consecinte. Detalii pe politiadefrontiera.ro.
 6. Agentia de turism nu este raspunzatoare in cazurile de forta majora sau in unele imprejurari pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situatiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite, etc., nu obliga agentia de turism la despagubiri sau compensatii pentru serviciile nerealizate.
 7. Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale, ce nu depund de agentie
 8. Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic datorita conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a vamilor sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).
 9. Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup. În unele oraşe de pe traseu, autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
 10. Copiii beneficiază de reducere pt. cazare în cameră cu doi adulţi. Nu se acorda reduceri pentru al treilea adult in camera.
 11. Tariful pentru excursiile opţionale este orientativ, acesta fiind valabil la data publicării programului In pretul excursiei nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate, daca nu este precizat altfel.
 12. Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
 13. Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, conform diagrama de imbarcare;
 14. Grup minim 30 de persoane platitoare. Anularea excursiei datorita nerealizarii grupului minim implica informarea turistului cu cel putin 15 zile calendaristice inaintea plecarii.
 15. Se recomanda ca la inscrierea in excursie sa se incheie asigurare medicala pentru calatorii in strainatate si/sau asigurarea facultativa storno, care presupune rambursarea de catre asigurator a sumelor avansate in cazul retragerii din anumite motive specificate in polita de asigurare.
 16. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizati locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, putand fi posibil doar daca grupul de turisti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si gusturilor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila.

 

Comentarii