CITY BREAK-1 MAI LA ISTANBUL

CITY BREAK-1 MAI LA ISTANBUL

Data plecare: 29 .04-03.05. 2020
Durata: 5 zile
Transport: autocar
Grup minim: 40 persoane
Imbarcare din: Bacau

Programul excursiei:

Ziua 1 | 29.04.2020: Bacau – Bucuresti – Edirne – Istanbul (960 km)

Intalnire cu insotitorul de grup la ora 00:30 la Bacau, parcare Stadion Municipal, pentru imbarcare in autocar si plecare spre Istanbul pe ruta: Bacau – Bucuresti – Russe –Veliko Tarnovo- Edirne – Istanbul. Imbarcari si de pe traseu: Adjud, Focsani, Rm. Sarat, Buzau. Inbarcare din Bucuresti la ora 05:30 la Bucuresti, parcare Gara de Nord – la coloane,parcarea din fata Ministerului Transporturilor.                       Deplasarea spre Istanbul, prin vama Giurgiu-Ruse.  Constantinopol, cum i-a fost denumirea oficiala pana in anii 1928, este un megalopolis, cu o populatie de peste 20 de milioane de locuitori, principalul centru economic, cultural si comercial din tara, avand totodata si cel mai mare port. Cu o istorie zbuciumata si incarcata de evenimente, fosta capitala a Turciei promite sa ne rasfete cu povesti, obiective minunate si mancaruri delicioase. Sosire in Istanbul si dupa formalitatile de cazare, timp liber pentru acomodare. Optional, vizita la SAPPHIRE ISTANBUL TOWER. Turnul se afla in cartierul financiar LEVENT, a fost finalizat in 2010 si pana in 2016 a fost cel mai inalt turn din Turcia, are 54 de etaje cu o inaltime de 261 de metri, ceea ce permite o priveliste deosebita asupra orasului. Ne relaxam la mall, cu servirea cinei pe cont propriu si revenim la hotel. Tarif 15 euro/pers si include metrou sau/autocar dus/intors si taxa de vizita Sapphire cu simulator de elicopter. Garantam o experienta inedita. Grup minim 25 persoane. Cazare hotel 3* Istanbul.

Ziua 2 | 30.04.2020: SULTANAHMET + Croaziera pe Bosfor

Mic dejun. Intreaga zi o dedicam vizitarii metropolei care se intinde pe 2 continente: Moscheea Albastra, Biserica Sfanta Sofia si Palatul Topkapi – fosta resedinta a sultanilor otomani timp de circa 400 de ani, construit de Mahomed al II-lea, cuceritorul Constantinopolului – (Palatul, Haremul Sultanului), dupa-amiaza program liber pentru Grand Bazaar – una dintre cele mai mari si mai vechi piete din lume, considerat cel mai vizitat obiectiv turistic din tara (aprox 91 de milioane de vizitatori) – si vizitarea Bazilicei Cisterna – palatul scufundat de la Ayia Sofia, construit in timpul imparatului Justinian I. Optional, Croaziera pe Bosfor (15 euro/pers). Dupa croaziera, optional,Istanbul by Night ( 15 euro/pers), cu urcare pe dealul Ceamlika, punct de belvedere asupra Istanbulului, de pe malul asiatic. Cazare hotel 3* Istanbul.

Ziua 3 | 01.05.2020: Palatul Dolmabahce + Turnul Galata+Patriarhia Ecumenica de la Istanbul

Mic dejun. Dimineata vom vizita Palatul Dolmabahce – comoara sultanilor, cea mai mare si luxoasa resedinta din Turcia, situata pe malul Bosforului, simbol al opulentei orientale a celor 6 sultani care l-au locuit, combinata cu rafinamentul occidental. Construit pentru sultanul Abdulmecit, care muta resedinta de la Topkapi la noul palat, acesta imbina mai degraba multe elemente franceze(Versailles) si austriece(Schonbrunn), decat cele din 1001 de nopti, semn al dorintei noilor sultani de apropiere de occident. Recomandam escaladarea Turnului Galata pentru a ne bucura de o panorama de 360 gradeasupra orasului-construit de Genovezi in locul fostului far bizantinin anul 1348, acesta avea denumirea initiala de Turnul lui Cristos, denumire care se pastreaza pana la cucerirea Constantinopoului.Timp liber pentru vizite individuale sau shopping sau, optional, continuam programul cu vizita si inchinare la Patriarhia Ecumenica si Izvorul Tamaduirii, locul de profunzime spirituala care au iradiat cultura si religiositate pentru mai bine de un mileniu asupra intregii lumi crestine ( 15 euro/pers). Cazare hotel 3* Istanbul.

Ziua 4 | 02.05.2020:

Mic dejun. Program liber pentru explorarea capitalei.Dupa efortul depus ne deplasam spre piata Taksim si bulevardul Istiklal, zona pietonala, plina de magazine de firma si restaurante cu specific, in care pe langa delicioasele preparate putem servi si o cafea turceasca. Dupa-amiaza, pentru pasionatii de shopping recomandam Forum Mall, in incinta caruia gasim si Aquarium-Sea Life, unul dintre cele mai mari din Turcia. Ne deplasam spre Bazarul Egiptean de mirodenii si urcam pe coline la Moscheea Suleimaniye ( mormantul lui Hurem si a Sultanului Suleiman Magnificul ).Timp liber pentru shooping si vizitare, program de voie, in GRAND BAZAR. Cazare hotel 3* Istanbul.

Ziua 5 | 03.05.2020: Istanbul – Edirne – Bacau (960 km)

Mic dejun. Plecare din Istanbul. Oprire in Edirne unde vizitam Moscheea Selimiye, celebra pentru cele 4 minarete, inclusa in patrimoniul UNESCO si ultimele cumparaturi la Bazarul din Edirne. Sosire in Bucuresti/Bacau in functie de trafic si formalitatile vamale, aprox. 23:30.

 

Excursii optionale:

 1. Croaziera Bosfor – 15 €/pers.
 2. Turnul Sapphire – 15 €/pers.
 3. Vizita Patriarhia Ecumenica si Izvorul Tamaduirii-15 euro/pers
 4. Istanbul By Night-15 euro/pers
 5. Seara Turceasca-35 euro/pers

Servicii incluse:

 • Transport cu autocar clasificat pentru
 • 4 nopti cazare cu mic dejun bufet suedez in hoteluri de 3*
 • Ghid insotitor din partea agentiei
 • In cazul transferurilor,pentru minim 4 pers-transfer gratuit din toate orasele din Moldova pana la Bacau( tur/retur)

Servicii neincluse:

 • Taxe de intrare la obiectivele turistice
 • Taxa TURSAB si ghizi locali – 15€ /pers
 • Asigurare medicala si storno
 • Transportul local: troleibuz/metrou

Tarife:

219 EURO/Persoana (loc in camera dubla sau tripla)

Supliment single: 60€

Reducere EARLY BOOKING 15 euro/pers

Conditii financiare:

TERMENE DE PLATĂ – OFERTA STANDARD:

 • 30% din prețul pachetului turistic în 2 zile de la înscriere sau emitere factură;
 • 30% din prețul pachetului turistic cu minim 30 zile înaintea plecării;
 • 40% din prețul pachetului turistic cu minim 15 zile înaintea plecării.

 TERMENE DE PLATĂ – „EARLY BOOKING”:

 • 30% din prețul pachetului turistic în 2 zile de la înscriere sau emitere factură;
 • 70% din prețul pachetului turistic la expirarea termenului de valabilitate a ofertei.

***Procentul aferent primei plăți sa va calcula în funcție de momentul înscrierii. Dacă înscrierea intervine cu mai puțin de 15 zile înaintea plecării, pachetul turistic se va achita integral.

In cazul nerespectării termenelor de plată, Tour Operatorul își rezervă dreptul de a anula rezervarea, cu aplicarea penalităților din Contract.

CONDIȚII DE ANULARE / PENALIZĂRI:

 • 30% din preţul pachetului de servicii, renunțare cu până la 30 zile înaintea  plecării;
 • 60% din preţul pachetului de servicii, renunțare in intervalul de 29-16 zile înaintea plecării;
 • 100% din preţul pachetului de servicii, renunțare într-un interval mai mic sau egal cu 16 zile înaintea plecării.

Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii.

Informatii utile inainte de calatorie:

 1. Pentru calatorie pasaportul trebuie sa fie valabil minimum 6 luni de la data returului si sa contina minim 2 pagini consecutive libere pentru viza.
 2. Este responsabilitatea turistului sa se asigure ca detine toate documentele de calatorie necesare intrarii, tranzitarii sau stationarii pe teritoriul unei tari straine cum ar fi pasaport/carte de identitate, vize, adeverinta medicala.
 3. Turistii se obliga sa respecte prevederile tarilor tranzitate, referitoare la documentele de intrare / iesire, prevederile vamale, financiar administrative, referitoare la persoana sau la bagajele sale. Agentia de turism organizatoare nu isi asuma nici o responsabilitate in cazul in care un turist nu respecta prevederile mai sus mentionate.
 4. Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră.In declaratia notariala se specifica si perioada excursiei. Nerespectarea celor de mai sus duce la oprirea in frontiera romana a copiilor, caz in care agentia de turism nu raspunde de consecinte. Detalii pe politiadefrontiera.ro.
 5. Agentia de turism nu este raspunzatoare in cazurile de forta majora sau in unele imprejurari pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situatiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite, etc., nu obliga agentia de turism la despagubiri sau compensatii pentru serviciile nerealizate.
 6. Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale, ce nu depund de agentie
 7. Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic datorita conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a vamilor sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).
 8. Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup. În unele oraşe de pe traseu, autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
 9. Copiii beneficiază de reducere pt. cazare în cameră cu doi adulţi. Nu se acorda reduceri pentru al treilea adult in camera.
 10. Tariful pentru excursiile opţionale este orientativ, acesta fiind valabil la data publicării programului In pretul excursiei nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate, daca nu este precizat altfel.
 11. Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
 12. Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, conform diagrama de imbarcare;
 13. Grup minim 30 de persoane platitoare. Anularea excursiei datorita nerealizarii grupului minim implica informarea turistului cu cel putin 15 zile calendaristice inaintea plecarii.
 14. Se recomanda ca la inscrierea in excursie sa se incheie asigurare medicala pentru calatorii in strainatate si/sau asigurarea facultativa storno, care presupune rambursarea de catre asigurator a sumelor avansate in cazul retragerii din anumite motive specificate in polita de asigurare.
 15. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizati locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, putand fi posibil doar daca grupul de turisti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si gusturilor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila.

 

 

Comentarii